Het Vel van de Beer is het resultaat van een verveelde Dries die tussen het bestaan van dochter 1 en 2 bedacht dat bloggen wel eens de perfecte geleider kon zijn voor torenhoog opgestapelde overpeinzingen.

Torenhoog opgestapeld tijdens wakende avonden, slapeloze nachten of ontiegelijk vroege ochtenden als kersvers vader in 2015. Verveeld in de definitie van 'verveeld zitten' met een jarenlang verlangen om woorden te gebruiken. In al hun schoonheid, eenvoud en meervoudigheid. Als troost, als grap, als inzicht en altijd vanuit de liefde voor het woord zonder dat iemand moét luisteren.

In 2015 gestart vanuit mijn persoonlijke inzichten op sport en maatschappij. Langzaam uitgedoofd in het spoor van de grotendeels verdreven coronavirussen.  In 2023 heropgestart vanuit de nood aan een tegengewicht aan mijn te serieuze leven van een bijna-veertiger. 

Mijn 50-tal sportblogs gingen door een drievoudige administratieve fout verloren. Bewust van het feit dat ze allesbehalve tijdloos waren, kan ik leven met deze schone lei. Enkele blogs overleefden de vernietiging en werden vereeuwigd in het archief.

Maak jouw eigen website met JouwWeb