6. Dansen in de living

Gepubliceerd op 10 december 2023 om 00:48

'Zijn jullie nog wakker?’ 
 Een vriendin reageert verrukt wanneer ze op de wilden boef laat aanbelt en ons wakker treft. 

Háár plannen vielen halvelings in het water, de onze kwamen na een lekker diner niet meer echt van grond. Mijn lief had zich er al bij neergelegd dat ze een dansloos weekend zou hebben. Haar ogen vielen dicht, de voetbal vulde het scherm. 

3 minuten en enkele berichten in Whatsapp later gaat de deurbel. 

Ik zet snel muziek op.  I’m still standing van Elton John verwelkomt de onverwachte gast. De fles vermout schat de sfeer juist in en popt tevoorschijn. De ijsblokken trekken rammelend de aandacht en de glazen glimmen verwachtingsvol in de drankenkast.  

En hoewel mijn lief in eerste instantie de kou wil trotseren naar een lokale bar ploft ze na enkele minuten in de zetel. Een babbelmarathon zet zich op gang. 

Ik verdwijn naar de achtergrond. Ik kies ervoor om op te gaan in het behang. Spotify in de hand probeer ik te voelen welke muziek hen het beste bevalt. Elton John geeft de mic door aan muzikanten, de line up van Werchter waardig. Blackwave, Merol, Faithless en de Compact Disk Dummies zorgen niet voor wiegende heupen maar wel voor ultieme ontspanning. 

Uw dj sluit zijn oren af van gesprekken die soms de toon van sappige roddels aannemen en focust op de muziek in onze living. Enter Goldband. 

Of de dansvloer van de living nog gevuld geraakt, mijn lief nog het nachtleven in trekt of alles simpelweg stilletjes uitdooft, is bij het afsluiten van deze tekst nog niet bekend. 

Ik zet de heerlijke intro van Do I Wanna Know? van Arctic Monkeys op en schenk mij en onze gast nog een vermout. 

Een laatste. 

Voor de volgende. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid
2 maanden geleden

....nummet 7 laat op zich wachten